Chateau D’If

 
Chateau D’If
 

Inchisoarea celebra a Omului Cu Masca De Fier si Edmond Dantes alias Contele de Monte Cristo,personajul romanului omonim al lui Alexandre Dumas.
Pentru cei care nu au citit (inca) articolul „Marsilia- pe urmele lui Monte Cristo”, un mic fragment in loc de „prefata”.


………..In timpul ce am stat la coada veneau si plecau vaporase la 10-15 minute.Fiecare dintre ele purtand numele unui personaj din romanul lui Dumas.Incantarea mea a fost ca atunci cand ne-a venit randul sa ne imbarcam venise chiar el,Edmond Dantes.

Am realizat atunci ca randurile “..cand iti doresti ceva cu adevarat, tot universul conspira pentru indeplinirea visului tau….”, sunt mai adevarate decat oricand.
In momentul in care am pasit pe ambarcatiune si ne-am departat de mal , mi-am dat seama ca bucuria mea era direct proportionala cu tristetea personajului ce speram sa-l regasesc in fiecare piatra a insulei D’if.
Parca ma dedublasem si traiam simultan 2 experiente situate la extreme diferite.Mergeam pe un coridor de oglinzi paralele unde nu mai poti distinge realitatea sau reflexia acesteia.
Pentru o clipa era o zi superba, cu soare pe un cer albastru infinit, intrerupt pe alocuri de albul catorva nori si pescarusi in care yahturile asezate simetric isi dansau pe loc propria frumusete………………
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.