Melk – "Numele trandafirului"

Abatia Melk este unul dintre cele mai cunoscute centre monahice din Europa, o adevarata capodopera arhitecturala baroca.
Abatia benedictina din Melk dateaza din sec. al-XVIII-lea si gazduieste in interiorul ei una dintre cele mai mari biblioteci din lume.
Frumusetea manastirii se datoreaza si pozitiei sale, deasupra orasului Melk,  pe o stanca cu vedere spre valea Wachau a Dunarii..
Orasul Melk se afla intre Viena si Linz. Din Viena se organizeaza excursii cu ghid, insa cel mai simplu ajungeti cu masina pe A1 in directia Salzburg.
Melk
Melk
Melk
Melk
Melk
Melk
De la inceput esti impresionat de atentia cu care sunt ingrijite gradinile abatiei. Totul este de un verde crud, sanatos. Gazonul si copacii sunt tunsi periodic in diferite forme, generand un fel de labirint…
Nu exista ceva care sa deranjeze acest tablou perfect oferit de natura.
Nici macar o frunza in iarba, sau un fir de gazon mai inalt sau un copac usor asimetric.
Totul este pozitionat perfect ca pe o tabla de sah, unde fiecare piesa isi are locul stiut.
Melk
Melk
Inainte de a intra in curtea interioara puteai vizita un mic foisor de vara situat in dreapta, in mijlocul unui parc superb. Biletul era aprox 7 euro de persoana.
Melk
Cand am ajuns noi se lucra la fatada cladirii, insa nici copertinele sau schelele metalice nu puteau ascunde frumusetea zidurilor.
Melk
Intrarea era pazita de ambele parti de statui impresionante….
Melk
Melk
Melk
Curtea interioara iti aminteste de Schonbrunn, cu galbenul omniprezent al zidurilor, statuile de pe acoperis si ornamentele din jurul geamurilor.
Melk
Merita sa va asezati pe marginea fantanii din centrul curtii interioare, pentru a contempla cateva clipe impresionanta cladire.
Abatia Melk, aceasta bijuterie baroca, este opera arhitectului austriac Jakob Prandtauer care a proiectat cladirea si a italianului Antonio Beduzzi, care prin picturile sale a innobilat interiorul.
Melk
Melk
Dupa un tur al abatiei, va recomand sa ajungeti la Dunare, vizitand astfel in drum si orasul Melk.
Daca doriti sa mancati ceva inainte, o puteti face la restaurantul din interiorul complexului, situat inainte de pavilionul de vara.
Daca aveti noroc puteti prinde un loc in zona canapelelor situate la umbra copacilor pe gazon….este foarte relaxant, mai ales daca afara sunt 38 de grade celsius.
Melk
Melk
Melk
Pe strazile orasului va puteti opri la una din numeroasele bistrouri pt a savura un strudel cu mere sau cu vanilie. Specialitatea locala este insa placinta cu gem de caise de Wachau.
Nu lipesc nici gelateriile sau magazinele cu suveniruri….
Melk
 
 
 
Melk
 
 
 
Melk
Abatia Melk poate fi vazuta din toate punctele orasului si arata la fel de impresionant din orice unghi.
Melk
Melk
Melk
Abatia troneaza deasupra tututor acoperisurilor………
Melk
Melk
Melk
Melk
Ajunsi la Dunare, privelistea catre Abatia Melk este superba……Dupa cateva forografii iti este destul de greu sa te mai desprinzi de acel loc
Melk
Melk
Melk
Melk
Melk
Ca tribut adus abatiei si bibliotecii sale faimoase, Umberto Eco in celebrul sau roman „Numele Trandafirului” isi numeste unul dintre protagonisti  „Adso din Melk”.
Vizitati Abatia din Mek si intreaga regiune Wachau ce ofera peisaje pitoresti, locuri ce din anul 2000 au fost incluse in Patrimoniul Cultural Mondial Unesco.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.