Stuttgart- Tentatie Distinsa

Germania e tara in care atunci cand eram mic imi doream sa locuiesc.
De ce? Probabil pentru ca singurele cunostinte de familie stabilite in afara Romaniei se aflau acolo.
Povestirile lor si cadourile aduse intregeau o imagine a ceea ce se afla „afara”. Era singura experienta turistica imaginara pe care o exersam de 2 ori pe an, de obicei in jurul sarbatorilor.

 Stuttgart
 
 
 
 
Stuttgart
Stuttgart

Dupa ani, am ajuns in Germania si am descoperit aceasi tara pe care o creionasem  in mintea mea de copil:
orase mari, cu cladiri ordonate si vitrine pline de orice, de la dulciuri si imbracaminte, pana la ultimele modele din industria auto.

Stuttgart
Stuttgart
Stuttgart

Fiecare oras are un parfum autentic si se identifica cu cel putin o emblema celebra, cu un corespondent al industriei de lux.
Stuttgart nu face exceptie, plusand dincolo de statistici comerciale si prezente ale companiilor Porsche, Bosch, Daimler si Mercedes-Benz, cu un relief si o pozitionare ce aminteste de Roma sau Toscana.

Stuttgart
Stuttgart
Stuttgart

Prima impresie, pe care am avut-o atunci cand am inceput sa coboram pe soseaua ce serpuia printre colinele invecinate, a fost ca ajunsesem intr-un oras cu aer provincial.

Ajunsi in centru, pe bulevardele cu cladiri impunatoare, am vazut in Stuttgart o alta Viena, cu acelasi aer de noblelete si rafinament. Destinatia propune un oras cu arhitectura variata, cu cladiri perfect conservate sau reconstituite dupa perioada bombardamentelor din cel de al-2-lea razboi mondial, de la stilul renascentist, baroc, pana  la cel gotic. Tineri artisti au incercat sa reinventeze designul cladirilor creand adevarate capodopere post moderniste.

Stuttgart
Stuttgart
Stuttgart

Cazarea la Hotelul Wartburg a fost extrem inspirata. Pretul mic al camerei duble, micul dejun extrem de bogat si pozitionarea hotelului la cativa pasi de strada principala Konigstrasse, au concurat spre o sedere ideala.

O seara reusita in Stuttgart poate insemna o simpla plimbare prin centru, admirand principalele atractii turistice puse in valoare de infinite tunuri de lumina.
Noi am avut parte de una perfecta. In continuarea plimbarii experimentand cate ceva din bucataria locala alaturi de celebra lor bautura. Experienta cultural-gastronomica s-a dovedit a fi cu accente internationale, avand in preajma un ospatar italian glumet ce fredona intre doua comenzi si o arie celebra de opera.

Stuttgart
Stuttgart
Stuttgart

Nu retin exact numele localului, insa zona era intesata de solutii similare. Multe dintre restaurantele aflate in zona, serveau specialitati italiene si asiatice.
Pentru un carnacior cu cascaval te puteai opri insa la una dintre tonetele ambulante situate din loc in loc..

Stuttgart
Stuttgart
Stuttgart

Mi-a placut foarte mult si orasul vazut ziua, chiar daca era una cu un cer plin de nori. Rigiditatea germana era amplificata parca de cladirile cu acoperis metalic, a caror culoare parea mai grava si mai rece in lipsa luminii solare.

Stuttgart

Nu am reusit sa vizitez si Muzeul Porsche, insa imi place sa las mereu in urma un motiv pentru a ma intoarce in acel loc.

Stuttgart
Stuttgart

Ulterior am citit si despre atractii invecinate, cum ar fi Castelul Singuratatii si Gradinile Baroce ale Palatului Ludwigsburg, pe care in lipsa informatiilor le-am  ocolit involuntar.

Stuttgart
Stuttgart

Acelasi cer intunecat omniprezent….

Stuttgart
Stuttgart

Mai apasator si mai incordat, punand in valoare pleiada de monumente ale orasului.

Stuttgart
Stuttgart

Opera, indiferent de locatie, cu o treapta mai sus  fata de restul cladirilor invecinate.

Stuttgart
Stuttgart

Ploaie sau soare. Zi sau noapte.
Indiferent de moment, acelasi Stuttgart incantator ti se ofera la fiecare pas facut.

Stuttgart
Stuttgart

O imagine frumoasa de incheiere. Pentru ca o imagine este echivalentul a 1000 de cuvinte. In lipsa lor, textul devine totusi mai interesant. Un cuvant poate inchide cu el 1000 de emotii, de trairi, de vise, planuri, interpretari si tot atatea scenarii diferite. E ca si atunci cand citesti o carte si fiecare pagina, personaj si decor este imaginat de cititor intr-un tablou personal; mereu diferit si distinct.
Acelasi cer poate ascunde dincolo de nori o ploaie iminenta, un soare arzator sau singuratatea lunii.
Sub el, castelul trist poate fi o cetate biruita, un conac boem sau de ce nu resedinta eterna a unui print din povesti.
Poate pentru urmatoare calatorie cuvintele insiruite vor avea suficienta plasticitate, iar prezenta fotografiei nu va fi obligatorie. Va fi un altfel de proiect. Un nou vis….

Un gând despre &8222;Stuttgart- Tentatie Distinsa&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.