Zona Liguria este cunoscuta pentru vinurile sale, fiind una dintre provinciile Italiei cu multe regiuni DOC(denumire de origine controlata). Cinque Terre DOC este una dintre acestea, beneficiind de pozitionarea viilor pe coasta, ideal, mai aproape de soare, intre Cinque Terre si LaSpezia. Regiunea produce vin alb provenit din soiuri precum Bosco, Albarola and Vermentino.
Vinul alb este asociat cu o masa cu carne alba, in special peste si fructe de mare.
Un astfel de platou ce contine inele de calamar, creveti, pui de caracatita, homar si file de biban, il poti savura alaturi de un pahar de Vermentino, la Trattoria La Scogliera din Manarola.
Pozitionata pe strada pricipala ce porneste de la gara, in apropiere de mare, trattoria are un design pescaresc, similar unei cherhanale. Meniul contine insa dincolo de o multitudine de preparate cu peste si fructe de mare, cateva retete de pizza si paste. Recomandarea bucatarului pentru paste ar fi Ravioli sau Linguine cu sos pesto facut traditional in casa, asa numitul „pesto alla genovese”.
Adresa completa: Via Renato Birolli, 103 – Manarola, La Spezia (Italy)
Locatie: 8
Meniu preparate: 9
Meniu bauturi: 9
Design: 7.5
Atmosfera: 8.5
Servicii: 8.8
Buget: 8
Nota: 8.4
Un gând despre &8222;Trattoria La Scogliera Manarola&8221;