San Gimignano- Aer Medieval

viatoriumconsulting_sangimignano_italia (11)

San Gimignano este o locatie impresionanta din Toscana, mai putin vizitata de turisti in comparatie cu Florenta, Siena sau Pisa.

Impresioneaza prin frumusetea cu care nenumaratele sale turnuri au rezistat timpului. Amplasarea sa pe o colina insorita a Toscanei ii da un aer pitoresc, insa totodata este un dezavantaj pentru turistii ce gasesc cu greu un loc de parcare. Sunt cateva zone amenajate P1, P2, P3 si P4, insa spatiul este limitat, iar directia cu sens unic  presupune sa dai cateva ture pana cand se elibereaza un loc.

viatoriumconsulting_sangimignano_italia (8)

viatoriumconsulting_sangimignano_italia (7)viatoriumconsulting_sangimignano_italia (10)

Aleile inguse ce serpuiesc ascendent nu permit stationarea pe margine, iar accesul in oras este doar pietonal, San Gimignano fiind complet inconjurat de ziduri inalte . Cu toate acestea am vazut cateva masini ininteriorul orasului, deci atat localnicii, cat si diversi furnizori ce aprovizioneaza restaurantele si hoteluri posibil sa detina un permis de acces.

Daca intri in oras pe poarta din Sud, imediat pe aleea principala pe partea stanga opreste- te pentru un sandvis cu fasii de carne frageda de purcel rotisat la Caffe Combattenti. Sublim.

Dupa ce reusesti sa il savurezi in cativa pasi, mai in fata, continua desfatarea gastronomica cu o felie de pizza cu carciofi la Pizza Ricca.

viatoriumconsulting_sangimignano_italia (9)

viatoriumconsulting_sangimignano_italia (12)

viatoriumconsulting_sangimignano_italia (6)

Cladirile nu sunt spectaculoase, ci mai degraba cu aer darapanat sunt puse insa  in valoare de designul diferit al magazinelor de suveniruri, cafenelelor si galeriilor de arta.

Strada principala Via San Giovani conecteaza intrarile in oras de principalele sale piatete: Piazza della Cisterna si Piazza del Duomo.

Piata Fantanii isi are denumirea de la fantana pozitionata central, fantana construita in 1273 pentru alimentarea cu apa a intregului oras. Piateta cu o forma triunghiulara, este marginita pe fiecare laterala de bistrouri, unde te poti odihni la o cafea.

viatoriumconsulting_sangimignano_italia (13)

viatoriumconsulting_sangimignano_italia (14) viatoriumconsulting_sangimignano_italia (15)

Domul ca orice atractie turistica principala aglomereaza zona adiacenta lui, insa poti ocoli pe stradute laterale pentru a-ti continua drumul. Piazza del Duomo este centrul civic si religios al orasului. Urcand cateva trepte ajungi la Biserica Collegiata di Santa Maria Assunta.

viatoriumconsulting_sangimignano_italia (18) viatoriumconsulting_sangimignano_italia (19) viatoriumconsulting_sangimignano_italia (20)

San Gimignano este o destinatie unica in Toscana, cu amprenta aparte a turnurilor sale medievale. Acestea sunt in principiu atractiile ce genereaza valuri de turisti in sezonul cald.

Istoria turnilor sale dateaza din sec. X, cand foarte multi negustori instariti s-au stabilit pe acest deal, datorita pozitionarii strategice pe o ruta comericala, Via Francigena, ce lega Roma de nordul tarii si al Europei. Ca simbol al statutului social acesti  nobili isi construiau palate si turnuri cat mai inalte. Initiale 72, turnurile s-au imputinat odata cu trecerea vremii, astazi ramanand doar 15.

viatoriumconsulting_sangimignano_italia (21)
viatoriumconsulting_sangimignano_italia (23) viatoriumconsulting_sangimignano_italia (24)

Centrul orasului San Gimignano face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, incepand cu 1990, insa pentru unii turisti acesta este un aspect secundar. San Gimignano este foarte cautat pentru vinul sau alb Vernaccia di San Gimignano provenit din vita Vernaccia. Acest soi ce creste pe dealuri invecinate isi are originea inca din epoca renascentista. Vinul a fost primul vin italian care a primit statusul DOC(Denumire de Origine Controlata) în 1966, iar  pe 09 iulie 1993 a fost actualizat la DOCG(Denumire de Origine Controlata si Garantata).

viatoriumconsulting_sangimignano_italia (25) viatoriumconsulting_sangimignano_italia (26) viatoriumconsulting_sangimignano_italia (27)

Unde:  Italia, Toscana intre Florenta si Siena
43.468°N 11.042°E
Cum: Cu masina din Florenta sau Siena, pe autostrada ce leaga cele 2 orase, continuand pe Strada Provinciale 1 din dreptul Poggibonsi
Cand: Mai-Septembrie
De ce:  Pentru turnurile medievare si vinul Vernaccia

Un gând despre &8222;San Gimignano- Aer Medieval&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.