Turnul Galata- Istanbul 360

turnul _galata_istanbul_ViatoriumConsulting (4)

Grupuri de turisti ce misuna asemeneni unor furnici neobosite in directii diferite, neincetat, prin labirintul de strazi, cautand parca iesirea; acoperisuri de case pe deasupra carora planeaza lenes pescarusi, in briza bosforului cu iz asiatic; ici-colo, pretundinteni siluete suplete de minarete isi inalta coiful spre vazduh.

Aceasta este panorama perceputa  din terasa Turnului Galata. Inaltimea sa de 67 m este potentata de panta pe care este amplasata la 35m deasupra marii, in nordul Cornului de Aur, in cartierul Beyoglu.

turnul _galata_istanbul_ViatoriumConsulting (7)

turnul _galata_istanbul_ViatoriumConsulting (10)

turnul _galata_istanbul_ViatoriumConsulting (6)

Biletul de intrare costa18 TL, aproximativ 6,5euro, iar accesul este zilnic intre 9am-8pm. Indiferent de momentul in care vizitati turnul, privelistea este memorabila. De remarcat detaliile care marcheaza intrarea in turn, opera incarcata de istorie cu influentele artistice ale Imperiului Otoman.

Cele doua lifturi te duc pana la etajul 7, din totalul de 9, unde imediat ce cobori din lift ajungi intr-un restaurant. Aici poti lua cina sau pentru un desert coboara  la cafeneau de la etajul 6, ambele locatii oferind produse din  bucataria traditionala, inclusiv celebra cafea turceasca. Pentru a ajunge la terasa de la ultimul nivel urmeaza o „calatorie” pe scari.

turnul _galata_istanbul_ViatoriumConsulting (35)

turnul _galata_istanbul_ViatoriumConsulting (11) turnul _galata_istanbul_ViatoriumConsulting (12)

Istoria turnului incepe in secolul XIV, fiind construit de catre genovezi in 1348 ca si element de aparare si a fost denumit initial „Christea Turiss”-„Turnul lui Cristos”. Ulterior turnului i s-a atribuit o functie de monitorizare a portului din Cornul de Aur, iar dupa cucerirea Constantinopolului de catre Mehmet al 2lea a servit ca punct de a detecta incendiile din oras.

turnul _galata_istanbul_ViatoriumConsulting (16)

De aici de sus privesti forfota Istanbulului si vizualizezi dintr-o privire Moscheea Albastra, Bosforul sau malul asiatic, desenandu-ti parca in minte harta pentru orientare viitoare. Cred ca este cel mai frumos punct din care poti avea imaginea de ansamblu al acestui frumos oras intins pe doua continente.

turnul _galata_istanbul_ViatoriumConsulting (24) turnul _galata_istanbul_ViatoriumConsulting (28)

Cum ajungi? Din Piata Taksim ia vechiul tramvai spre Tünel sau mergi pe jos 2km pe Strada Istiklal, iar de la Tünel continui 100m pe Strada Galip Dede. De la Sultanahmet ia tramvaiul nr T-1 in directia Kabatas si coboara la statia Karakoy.

turnul _galata_istanbul_ViatoriumConsulting (32) turnul _galata_istanbul_ViatoriumConsulting (33)

galata tower istanbul

Adresa completa este: Bereketzade Mh., Galata Kulesi, Beyoğlu, Turkey.

2 gânduri despre &8222;Turnul Galata- Istanbul 360&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.