Londra este cunoscuta ca fiind unul dintre cele mai scumpe orase turistice din Europa. Pranzul sau cina la un restaurant din Capitala Angliei poate fi extrem de costisitor, nu insa daca optezi sa alegi restaurantul Bird of Smiethfield. Ca si turist cu siguranta nu l-as fi gasit, sau cel putin nu din prima incercare, insa avut ocazia de a fi invitat de cativa localnici.
Restaurantul este situat in cartierul londonez Farringdon Without, intr-o constructie cu arhitectura georgiana, situata in apropierea vechii piete Smiethfield.
Meniul vine in diferite variante in functie de evenimentul propus: mic dejun, a la carte, eveniment privat, meniu pentru sarbatori si evident o lista separata pentru vinuri si cocktailuri.
Retetele sunt traditional Britanice, cu ingrediente bio, atat fructele cat si legumele fiind cultivate la Conacul Temple Guiting din Gloucestershire regiunea Cotswolds, proprietate a a aceluiasi grup.
Fiecare dintre cele 5 niveluri ale cladirii, are un design si functionalitate aparte. La demisol clubul Birdcage gazduieste concerte live si petreceri incepand cu 7 pm pana tarziu in noapte. Parterul functioneaza cu facilitatile unui bar, unde se poate servi si micul dejun, in tip ce etajul 1 este destinat unui spatiu pentru restaurant.
Desingul este britanic contemporan cu pereti acoperiti cu tapet si picturi clasice, canapele capitonate, scaune in tesaturi caroiate si perne din fetru. Etajul al-2-lea este utilizat pentru cine private si este amenajat similar unei camere de zi de rezidential, cu zona de luat masa pentru 14 persoane si canapea pentru savurat un single malt vechi.
Terasa situata la ultimul nivel ofera o panorama peste acoperisuri invecinate, spre vechile hale ale pietei Smithfield, cat si un loc de a te bucura de putinele zile insorite ale Londrei.
Am savurat si iti recomand sa incerci coaste de miel cu garnitura de legume: cartofi dulci, sparanghel, praz, mazare si morcovi mici. Piureul de spanac completeaza platoul atat vizual cat si gustativ.
Absolut delicios pana la ultima imbucatura..
Din meniul de vinuri am ales un pahar de Malbec argentinian de Mendoza-„Siesta” din 2010 care a mers de minune cu mielul suculent.
Pentru o rezervare va las cartea de vizita.
Locatie: 8
Meniu preparate: 8.5
Meniu bauturi: 9
Design: 9
Atmosfera: 8.7
Servicii: 8.5
Buget: 8.5
Nota: 8.6
Arata exceptional!
Merita incercat!😀