CN Tower- Mandrie Nationala

cn_tower_toronto_canada_ViatoriumConsulting (1)

 

Canadian National Tower, pe scurt CN Tower este cea mai inalta structura din cel mai mare oras canadian. Devenit simbol al puterii financiare al orasului Toronto, inca de la inaugurare in anii 70, turnul supravegheaza, de la o inaltime de 553 m districtul zonei de birouri aflat pe malul lacului Ontario. Timp de trei decenii a fost cea mai inalta structura de sine statatoare din lume (1975-2007), fiind surclasata de Ostankino Tower si Burj Khalifa.

Este vizibil de la mare distanta, atat din aeroport, Insulele Toronto, cat si de la Casa Loma aflata total opus fata de centrul financiar.

Accesul in turn costa 44 de dolari canadieni si include intrarea pana la SkyPod, Glass Floor si Edge Walk.

cn_tower_toronto_canada_ViatoriumConsulting (2) cn_tower_toronto_canada_ViatoriumConsulting (3) cn_tower_toronto_canada_ViatoriumConsulting (5)

 

Edge Walk defineste experienta suprema in CN Tower, iar pretul unui card de acces este de 195 CAD. Edge Walk este cea mai palpitanta atractie a turnului si prima de acest gen din America de Nord. Atractia presupune un tur exterior complet al turnului, la o inaltime de 356m cu mainile libere in afara puntii, sustinut de un cablu metalic prins de centura.

 

cn_tower_toronto_canada_ViatoriumConsulting (6)

 

cn_tower_toronto_canada_ViatoriumConsulting (7)

 

cn_tower_toronto_canada_ViatoriumConsulting (8)

Panoramele ce se disting de aici iti taie rasuflarea, impresia fiind intensificata atat de perspectiva de 360 de grade cat si de inaltimea considerabila. De aici de sus urmaresti piesa cu piesa, acest frumos puzzle urban, surprinzand principalele atractii turistice. Una dintre ele , Rogers Centre sediul oficial al echipelor de baseball Toronto Blue Jays si de baschet Toronto Raptors, este o arena polivalenta ce gazduieste de asemenea concerte si alte evenimente. In timpul sezonului MLB poti suprinde atmosfera unui meci din turn, acoperisul arenei fiind retractabil.

cn_tower_toronto_canada_ViatoriumConsulting (10)

 

cn_tower_toronto_canada_ViatoriumConsulting (11)

Poti lua o gustare sau chiar cina intr unul din restaurantele disponibile: Le Café, Horizons sau 360, insa nu uita sa faci rezervare din timp, destinatia fiind extrem de cautata. Restaurantul 360 se mandreste si cu o crama de vinuri. La o inaltime de 351 de metri, crama de vinuri este cea mai sus pozitionata din lume. Desi este situata la o inaltime considerabila, crama a fost conceputa cu o arhitectura  tipica de „hruba”, tinandu-se cont de umiditatea si climatul specific. Spatiul are o capacitate de 9000 de sticle de vin, cu peste 550 de soiuri si branduri diferite cu origini din Europa, America sau Australia, deci cu siguranta vei gasi unul pe gustul tau.

cn_tower_toronto_canada_ViatoriumConsulting (12)

Glass Floor, o provocare interesanta in care mintea nu poate distinge absenta pericolului sub valuri constante de adrenalina. Teama de a pasi pe pardoseala din sticla este invinsa cu greu, doar daca iti inchizi ochii si iti trimiti gandurile departe, poate pe o plaja pustie.

cn_tower_toronto_canada_ViatoriumConsulting (17)

CN Tower omniprezent, vazut dintr-unul din turnurile de la Casa Loma.

viatorium_consulting_casa_loma_toronto_canada (43)

Nume: CN Tower

Arhitect: WZMH Architects

Inaltime: 553m (1 loc in Canada, al-3-lea turn din Lume )

Amplasare: 301 Front Street West, Toronto, Ontario Canada

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.