Ostuni

ostuni_apuglia_italia_ViatoriumConsulting (67)

Ostuni este tipicul sat italian cu case presarate pe un deal stancos, cu strazi inguste marginite de pereti decojiti de soare. Denumit si Orasul Alb datorita cladirilor sale din piatra si marmura, este o destinatie de top din regiunea Apuglia.

Trenul pe care il iei de la Bari te lasa in gara aflata in apropierea marii, la distanta de aglomeratia orasului. La fiecare 10 minute apare un microbuz al carui bilet de 1euro iti garanteaza sosirea in piata principala din Ostuni. Pentru cei dornici de plimbari lungi, distanta de 5km se parcurge anevoios tinand cont de faptul ca in mare parte terenul este accidentat si in panta.

ostuni_apuglia_italia_ViatoriumConsulting (17)

 

ostuni_apuglia_italia_ViatoriumConsulting (3)

ostuni_apuglia_italia_ViatoriumConsulting (19)

Microbuzul te lasa in centrul oraselului si de acolo pornesti linistit la picior. Pasii te vor duce pe stradute inguste si pline de terase si restaurante primitoare.  Centrul istoric, la fel ca si restul oraselelor pe care le-ai vizitat in Italia este format dintr-un labirint de stradute si trepte, care cand coboara cand urca, flancate de locuinte varuite in alb.

ostuni_apuglia_italia_ViatoriumConsulting (15)

Dupa o plimbare consistenta in plin soare,  foamea oricum se face simtita si trebuie sa gasesti Restaurantul. Stiti si voi cum e cand ajungi intr-un loc nou si vrei sa gusti ce e mai bun din tot. Nu este cazul sa cautati prea mult pentru ca, dintre zidurile orasului apar ici colo scari ce duc spre terase si cafenele cochete.

 

ostuni_apuglia_italia_ViatoriumConsulting (11)

Unul dintre multele lucruri pe care le apreciez in Italia, este faptul ca interesul pentru dezvoltarea turismului este major si in acest sens detaliile sunt urmarite si pana in cel mai indepartat sat. In piata centrala exista un birou de informatii  de unde poti lua harta orasului, variante de cazare si masa, informatii culturale privind programul concertelor si al expozitiilor de arta.

Cu toate ca pare o destinatie turistica necunoscuta, totul este gandit pentru iubitorii de calatorii. La fiecare intersectie gasesti indicatoare spre principalele atractii turistice ale orasului, iar la fiecare obiectiv exista panouri cu specificatii si un mic istoric al sitului.

ostuni_apuglia_italia_ViatoriumConsulting (24)

ostuni_apuglia_italia_ViatoriumConsulting (26)

 

ostuni_apuglia_italia_ViatoriumConsulting (35)

In final, daca nu esti in pasionat de catedrale, statui si cladiri vechi, bucuria de viata specific italiana, gastronomia locului si panoramele superbe spre mare sunt motive suficiente care sa te aduca aici.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.